Z wykształcenia – technolog żywienia człowieka.
Z zamiłowania – dietetyk.


  • Kilkanaście lat praktyki zawodowej związanej z tematyką żywności
  • Bazuję na sprawdzonych naukowych rozwiązaniach i zaleceniach rekomendowanych przez Instytut Żywności i Żywienia
  • Śledzę na bieżąco wszelkie nowinki dietetyczne i dokształcam się samodzielnie.


    Wykształcenie – kariera zawodowa
    2001 r –
    uzyskanie dyplomu mgr inż. Politechniki Łódzkiej w zakresie Chemii i inżynierii żywności z tytułem technolog żywności
    2001 r –
    do obecnej chwili technolog żywienia w renomowanej Firmie produkującej żywność
    2013 r –
    uzyskanie tytułu specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk ukończenie studiów podyplomowych w Wyższej szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu
    2013 r –
    „Praktyka żywienia i suplementacji w pracy instruktora fitnes” – specjalistyczne szkolenie
    2013 r –
    założenie własnego gabinetu Poradnia Dietetyczna „Szczupłą być” Aneta Falczyńska
    2016 r –
    uzyskanie dyplomu oraz tytułu mgr dietetyki, ukończenie studiów magisterskich Bydgoska Szkoła Wyższa
    2016 r –
    uzyskanie tytułu psychodietetyk, ukończenie studiów podyplomowych w Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Lublinie
    2016 r –
    uzyskanie tytułu Edukator w Cukrzycy – specjalistyczne szkolenie w Warszawie organizowane przez Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego Nutri Center
    Współpraca
    Od 2014 r –
    prowadzenie szkoleń w Szkołach Podstawowych i Gimnazjum oraz Szkołach Średnich na terenie Kalisza z zakresu:
    Zasady racjonalnego żywienia – zalecenia żywieniowe dla dzieci i dorosłych oraz wpływ sposobu żywienia na zdrowie człowieka
    Od 2015 r –
    Współpraca z Urzędem Miasta Kalisz w akcjach profilaktycznych Zdrowy Kalisz